Om oss

Miljösamverkan Sverige är ett samverkansorgan kring tillsynsvägledning, tillsyn och viss prövning inom miljöbalksområdet och närliggande lagstiftningar. Målet är en ökad samsyn mellan länsstyrelserna och en mer enhetlig myndighetsutövning.

Miljösamverkan Sverige ska fungera som ett stöd i länsstyrelsernas operativa, informativa och förebyggande arbete. En viktig del är att arbeta med utveckling av tillsyn och prövning, att bidra till verksamhetsutveckling och att stödja länsstyrelserna i den tillsynsvägledande rollen. En annan viktig del är att komplettera Naturvårdsverkets, Jordbruksverkets och Havs- och vattenmyndighetens tillsynsvägledning.

På denna webbplats hittar du bland annat:

  • Handläggarstöd
  • Gemensamma informations- och tillsynskampanjer
  • Utbildningar

Verksamhetsplan 2021-2023 (PDF)

Verksamhetsplan 2022-2024 (PDF)

Styrdokument

Verksamhetsberättelse 2020

Organisation

Miljösamverkan Sverige bedrivs i samverkan mellan länsstyrelserna, Naturvårdsverket, Jordbruksverket och Havs- och vattenmyndigheten. Organisationen består av en styrgrupp, referensgrupp, projektgrupper med tillhörande projektledare samt en kanslifunktion med verksamhetsledare, kommunikatör, controller och juriststöd.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.