Att leva med BAT-slutsatser

Nu har projektet Att leva med BAT-slutsatser dragit igång. Vi har fokus på de parallella regelverk som verksamhetsutövare och tillsynsmyndigheter har att förhålla sig till.

De verksamheter med miljöbalkstillstånd som även är klassade som industriutsläppsverksamheter har nu att hantera parallella krav, dels BAT-slutsatser och dels miljöbalkstillståndet inklusive villkor. Utöver miljöbalkstillstånd och BAT-slutsatser omfattas verksamheterna även av förordningar med begränsningsvärden samt en rad föreskrifter. De olika regelverken är inte synkroniserade med varandra.

I projektet ska vi försöka underlätta arbetet för tillsynsmyndigheterna. Här är det viktigt att vi även har med verksamhetsutövarnas perspektiv. Vi kommer att ta fram ett handläggarstöd med en tillsynsmetodik för tillsyn av industriutsläppsverksamheter med publicerade BAT-slutsatser.

Projektet pågår våren 2020 – sommaren 2021.

Projektplan: Att leva med BAT-slutsatser (PDF)

I projektgruppen ingår:

  • Marianne Kängström, Länsstyrelsen i Stockholms län
  • Petra Martinsson, Länsstyrelsen i Örebro län
  • Hanna Modin, Länsstyrelsen i Skåne län
  • Ulrica Nymberg, Länsstyrelsen i Kronobergs län
  • Sofie Palmquist, Länsstyrelsen i Östergötlands län
  • Carina Lif, projektledare Miljösamverkan Sverige

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.